pratik tarifler
YUVA (SALANGANİ)
Harika bir lezzet kazak mantısına tadı benzediği için yapmayı üşendiğimden mantı yerine daha pratik ve şık görünümüyle sizlerede tavsye ederim .
MALZEMELER
1 Paket salangani
400 gr kıyma
1 büyük boy kuru soğan
kimyon
karabiber
pulbiber
tuz
Sos için :
1 adet havuç
1 tatlı kaşıgı domates salçası
1 çay kaşıgı pul biber
2-3 yemek kaşığı pişen salangani suyundan
maydanoz
HAZIRLANIŞI
Önce kıymamızınn için soganalrımızı minik minik dograyalım baharatları katıp harmanlayalım şekildeki gibi elimizle uzatıp kıymalı harcımızı için eyerleştirelim .
Her salnganiyi tenceremizin dibine dizelim yanyana salnaganilerimizin miktarına uygun tencere tavanı olsun üst üst değil yan yana dizmeliyiz
Ardınan salangilerimizin hızasına kadar kaynar su dökelim ve ağzını kapatıp pismesini bekleyelim .
Bu sırada havucumuzu rendeleyim ve 1-2 yemek kaşıgı yag ile salçamızı kavurupatalım havuçlarımızı bahartlarımızı katalım ve kavuralım pisen makarna suyundan katalım 2-3 yemek kaşığı makarnalı suyundan ekleyelim havuclar kıvam aldıysa altını kapatalım
Pişen yuvaları servis tabağına alıp üzerlerine havuçlu sosu yerleştirelim maydanoz serpelim
AFİYET OLSUN Tadımız Tuzumuz'a teşekkürler
pratik tarifler
Hiç yorum yok: