» » » GALETA UNLU TAVUKLU BÖREK

pratik tarifler

GALETA UNLU TAVUKLU BÖREK

6 adet yufka
1 su bardağı sıvıyağ
İçi için:
1 tavuk göğsü (haşlanmış)
1 kavanoz garnitür
1 kuru sogan
Baharatlar ve tuz
Üst için:
1 kase galeta unu
1 kase su

YAPILIŞI
Önce icimizi hazırlayalım.Kuru soğanı yemeklik dograyıp kavuralım ve garnitürü ve baharatları ekleyelim, küçük doğradığımız tavukları da ekleyip harmanlayalım ve soğumaya bırakalım.
Yufkanın birini masamıza serelim ve üstünü yağlayıp ikinci yufkayı da üstüne serelim ve tekrar yağlayalım.Yufkaları sigara böreğinde yaptığımız gibi üçgen seklinde keselim ve ic malzemeden koyup saralım.Tüm yufkalarımızı bu şekilde hazırladıktan sonra böreklerimizi önce suya batıralım sonrada galeta ununa bulayıp  tepsimize sıralayıp üstleri pembeleşene kadar 180 derecede pişirelim.Ilık veya sıcak olarak servis yapalım.
Güloannemutfakta'ya teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak