» » GÜL BÖREĞİ

pratik tarifler

GÜL BÖREĞİ
3 adet yufka
Susam veya çörek otu
1 yumurta sarısı
ic malzeme sucuk ve kasar peynir (isteğe bağlıdır)
sosu 1 su bardagı sut 1 su bardagı zeytin yag 1 kasik yogurt
Hamuruda hazir gunluk yufka
1 adet yumurta ve susamlada uzerini susluyoruz
YAPILIŞI:
SOSU KARIŞTIRILIR
Yufkanın biri düzgünce serilir ve 4 eşit parçaya bölünür. sosu nü sürüp Üzerine peynir karışımından eşit olarak yayılır.
Daha sonra sigara böreği gibi sarılır ve gül böreği şeklinde katlanır.
Üzerine yumurta sarısı sürülerek çörek otu veya susam ekilir.
Fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
(tepsiyi yağlamayın, çünkü içerisinde yeterince yağ var)

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak