» » KAYNAR (LOHUSA ŞERBETİ)

pratik tarifler

KAYNAR (LOHUSA ŞERBETİ)

Tarçın, Karanfil, Zencefil, Havlıcan, Zerdeçal, Yeni Bahar, Kakule
1 kg şeker
5 su bardağı su

Üzeri için:
Toz Tarçın
İnce çekilmiş ceviz

Yapılışı:
Su ve şeker derin tencereye alınıp kaynamaya bırakılır. Tüm baharat malzemeleri temiz tülbente sarılıp kaynayan suya atılır. En az 45 dakika kısık ateşte kaynatılır (su azaldıkça ekleme yapılır). Kaynar
oda sıcaklığında soğutulduktan sonra üzerine çekilmiş ceviz ve tarçın konularak servis yapılır.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak