» » MİDYE BÖREK

pratik tarifler

 MİDYE BÖREK

Malzemeler:
3 adet yufka
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yogurt
1 çay bardağı sıvı yag
İçi İçin: beyaz peynir
Üzeri İçin: 1 adet yumurta
Hazırlanışı: Derin bir kase icerisine süt, yoğurt, sıvı yağ ve yumurtaları ekleyip pürüzsüzleşene kadar çırpın.
Düz zemin üzerine yufkayı serip üzerine hazırladığınız harçtan sürüp dört eşit parçaya kesin.
Kestiğiniz yufkanın sivri ucunu geniş kısmına kadar büzdürüp kenar kısımlarını birbirinin üzerine gelecek şekilde koyun.
Üst üste gelen kısıma bir miktar peynir koyup büzgülü kısım üste gelecek rulo şekilde sarıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin.
Yumurtayı çırpıp böreklerin üzerlerine fırça ile sürüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.Pembe Tatlar' teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak