pratik tarifler
Aşure
Malzeme Listesi:
- 2 su bardagı asurelık bugday
- 1 su bardag nohut
- 1 su bardagı kuru fa sulye
- 1 cay bardagı pırınc
- 2 su bardagı seker
- 1 cay bardag pekmez
- 1 cay bardagı sut
- 1 elma
- 1 ayva
- 1 portakal kabugu rende
- 1 vanılya
- kuru kaysı
- kuru ıncır
- kuru uzum
- fındık
- fıstık
- 1 kabuk tarcın
- 4 tane karanfıl
- tarcın
- cevız
- nar
- hındıstan cevızı
- toz antep fistigi
1 gece onceden bugday, nahut ve fasulyeyı ıslatın.Obur gun tum baklıyatlar olmak uzere bugday,nohut,fasulye,pirinc duduklu tencereye konur, uzeri gececek sekılde su koyup 15 dakıka haslanır.Onlar haslanırken kaysı,incır,elma,ayvayı ufak ufak dogranır.Portakalın kabugunu rendeye cekın.Pısen baklıyatları genıs bır tencereye alın,Daha sonra pşen tum baklıyatların ıçıne tum malzemeyı koyun.Bu arada suyu eksıldıkce su ılavesı yapın.Kısık ateste on bes dakıka kadar daha pısırın, pışen asureyı kaselere pay edın,üzernı ıse tarcın, cevız, nar ile susleyın.Sonrada oturup afiytle yıyın..Afıyet bal seker olsun hanımlar..
pratik tarifler
Hiç yorum yok: