pratik tarifler
Yıldız Şehriyeli Pirinç Pilav
Malzemeleri:
.2 su bardağı pirinç
.1 su bardağı yıldız şehriye
.3 su bardağı et suyu
.3 yemek kaşığı tere yağı
.Tuz
.Karabiber
Yapılışı:
.Tencereye yağsız olarak şehriyeleri alıp kavurun.Pembeleşince tere yağını ekleyin.Daha sonra pembeleşen şehriyenin üzerine yıkanmış pirinci,tuzu ekleyin.Yaklaşık 3 dakika kadar da öyle kavurduktan sonra et suyunu ilave edin.Kapağını kapatın kaynamaya başlayınca altını kısın kısık ateşte suyunu çekene kadar piştikten sonra altını kapatın.Üzerine karabiber serperek kapağını kapatın ve 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra serviz edebilirsiniz..
pratik tarifler
Hiç yorum yok: