» » Oyuncaklar Nasıl Temizlenir?

pratik tarifler

Yumuşak, doldurulmuş oyuncaklar nasıl temizlenir
Kumaş kaplı, içi elyafla doldurulmuş oyuncakların temizliği kolaydır.
Çamaşır makinesinde 40 derecede bebeğinizin giysileri için kullandığınız çamaşır deterjanı ile yıkayın. Önemli olan iyi durulanmasıdır. Muhakkak ek durulama yapmalısınız.
Ardından makine içinde beklemesine izin vermeden güneş ışığında kurutun.
Kurutma makineniz varsa doldurulmuş oyuncakları makinede kurutmanız mikroplarını öldürmede son derece etkilidir.
Sert plastikten yapılmış oyuncaklar nasıl temizlenir
Sert plastikten yapılmış oyuncakları bulaşık makinenizde 50 derecede yıkabilirsiniz. Bulaşık makinesinde yıkarken sadece oyuncakları yerleştirin. Kirli mutfak eşyaları ile birlikte yıkamamaya özen gösterin.
Sert plastik oyuncakları makineye atmadan da temizleyebilirsiniz. Bunun için geniş bir leğen ya da dezenfekte edilmiş küvet işinizi görecektir. Leğeni sıcak suyla doldurun. İçine 1 kapağı geçemeyecek kadar çamaşır suyu atın. Oyuncakları bu su içerisinde 10 dakika bekletin. Sonra iyice durulandığından emin olana kadar bol su altında yıkayın. Kuruduktan sonra bebeğinizin oynaması için hazır olacaktır.
Kimyasal ürün kullanmak istemiyorsanız bir leğene sıcak su ve bir su bardağı beyaz sirke ya da elma sirkesi ilave edin. Bu karışım içinde 20 dakika bekletin, ardından durulayın. İyi durulandığı ve kuruduğu vakit sirke kokusu geçmiş olacaktır.
Banyo oyuncakları nasıl temizlenir
Banyo oyuncakları mutlaka hijyenik olmalıdır. Nemli ortamda kaldığı için mikrop barındırma ihtimali çok daha yüksek olan banyo oyuncaklarını mutlaka her banyo sonrası dezenfekte etmelisiniz. Banyo oyuncakları genelde ses çıkaran, delikleri olan oyuncaklardır. Deliklerinden su gireceği ve zor arındırılacağını düşündüğümüz için çamaşır suyu kullanmanızı önermiyoruz.
Banyo oyuncaklarını sirkeli sıcak suda bekletin. Kurutma işlemini banyo gibi nemli bir ortamda bırakarak yapmayın.
Büyük boydaki oyuncaklar, plastik kitaplar ya da tahta oyuncaklar nasıl temizlenir
Çocuklar pedallı arabalara, bebek evlerine ya da oyun havuzlarına bayılırlar. Balkon ya da bahçeniz varsa pedallı arabasını temizlemek çok zor değildir. Ama böyle bir imkanınız yoksa büyük ebatlı oyuncakları sirkeli su ve mikrofiber bez kullanarak haftada bir temizleyin. Sirke ya da karbonat mikropların ölmesinde son derece başarılıdır.
Tahta oyuncakların temizliğini de beyaz sirkeli su ya da karbonatlı su ile yapabilirsiniz.
Oyun havuzları ve oyuncak sepetleri zamanla yığınla oyuncakla dolar ve toz yuvası haline gelir. Bunların temizliğini de ihmal etmemelisiniz. İçindeki oyuncak ve eşyaları çıkarın. Yıkamaya uygunsa çamaşır makinesinde 30 derecede yıkayın. Yıkanmayacak materyalden yapılmışsa mutlaka haftada bir silin.
Oyuncak temizliğinde çamaşır sulu karışım kullanıyorsanız, defalarca durulamayı ihmal etmeyin. Bebeğiniz çamaşır sulu kalmış oyuncağı ağzına götürmesi ya da soluması, temizlenmemiş bir oyuncaktan daha tehlikelidir.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak