» » BAYAT EKMEK YAĞLAMASI

pratik tarifler


BAYAT EKMEK YAĞLAMASI

MALZEMELER
5-6 adet Bayat ekmek içi
İÇ HARCI İÇİN
Yarım kilo orta yağlı kıyma
150-200 gram zeytinyağı veya tereyağı
2 Adet orta boy kuru soğan
3 Adet sivri biber
3 Adet Domates
İki çorba kaşığı domates salçası
1/2 demet Maydanoz
Tuz pul biber-karabiber
ÜZERİ İÇİN
1 su bardağı kaşar rendesi
YAPILIŞI:
Bayat ekmek içini ufalayarak ılık suyla ıslatıp yoğurarak yumuşak bir hamur elde edip biraz dinlendirelim.
Diğer tarafta zeytin yağı veya tereyağı tercih sizin bir tavaya koyup kuru soğan ve sivri biberleri yemeklik doğrayalım hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.,kıymayı ilave edip kıymanın suyu çekene kadar soteleyelim domatesi ve salçasını ilave edelim . Baharatları,tuzu ve yarım çay bardağı suyu ilave edelim 5 dakika kısık ateşte pişirelim,küçük doğranmıs maydanozu ekleyip karıştırıp ocaktan alalım.
Dinlenmiş ekmek içi hamurdan avuç ortası büyüklüğünde bezeler alıp oklava yardımı ile tatlı tabağı büyüklüğünde açıp teflon tavada arkalı önlü pişirelim .pişen şebitlerin üzerine harcı sürüp üst üste şebitler bitene kadar her birinin aralarına kaşar peyniri rendesi koyarak tekrarlayalım. Önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar fırınlayıp cıkaralım. Dilimleyip servise hazır hale getirelim .
AFİYET OLSUN Güloannemutfakta'ya teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak