» » VEZİR PARMAĞI

pratik tarifler

VEZİR PARMAĞI

1 adet Yumurta
1 çay bardağı İrmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket margarin (Oda sıcaklığında)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağıseker
Aldığı kadar un

ŞERBETİ İÇİN
4 su bardağı Şeker
4 su bardağı su
1/2 limon suyu

YAPILIŞI
Tüm malzemeleri ekleyip elinizle parmak şeklini verip irmiğe bulayıp fırın tepsisine dizin.Altı üstü hafif kızarana kadar pişirin.Bu arada şerbeti kaynatın Limon suyunu ekleyince 3 dakkika daha kaynatın ocaktan alın.Her ikisininde ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti dökün.
AFİYET OLSUN.
Güloannemutfakta'ya teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak