» » BAYKUŞ KURABİYE TARİFİ

pratik tarifler

Cocuklarin sevecegi ve dogum günleri ıcın ideal bir kurabıye Baykus Kurabiye :)
Malzemeler
250 g tereyagi ( yada margarin)
2 yumurta
2 cay bardagi siviyagi
1 cay bardagi nisasta
2 su bardagi pudra sekeri
1 paket vanilya
1 bucuk cay kasigi kabartma tozu
6 su bardagi un ( unu kararli koyun minik yardimcim biraz yardimda bulundu haberim yokken un koymus:)) 6 bucuk su bardagi olabilir )

Göz ve burun icin damla cikolata ve badem
Hazirlanisi
Margarin ve yumurta oda isisinda olsun Bütün malzemeleri bir kaba koyun yogurun kurabiye hamuru hazir olunca sitrecfilmle ustünü kapatin yarim saat buzdalabinda bekletin. Sonra hamurdan bir parca alin oklavayla 1 santim acin cay bardagiyla daireler elde edin sonra yine cay bardagiyla üzerlerinden yarim ay sekli kesilir. Minik misketten kücük iki tane hamur koparin göz yapin üzerine damla cikolata koyun gözlerin ortasina badem den burun yapin. Bardakla iki tarafindan hafif bastirin iz yapin. Catallada hafif bastirarak ayak izi yapin tepsiye dikkatli sekilde dizin dagilmasin. Koyarken zor oluyor ama pisince kitir kitir bir kurabiye:))))
Istediginiz kurabiye hamurundan bu sekli yapabilirsiniz:)
Not: bu malzemeden 80 tane cikti.
Afiyet olsun:))) Mutfak Zamani'na teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak