» » PASKALYA ÇÖREĞİ

pratik tarifler

PASKALYA ÇÖREĞİ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yumurta (sarıları üzerine)
Yarım paket eritilmiş sanayag
Yarım su bardagı sıvıyağ
3 yemek kaşıgı şeker
1 tatlı kaşıgı tuz
2 tatlı kaşıgı kuru maya
Aldığı kadar un.
Hazırlanışı:önce sıvı malzemeyi karıştırıp mayayı koyduktan sonra 5 dk dinlendirin kabarınca unu ekleyip ele yapışmayan bir hamur olunca agzına poşet geçirip yarım saat dinlendirin sonra şekil verip yumurta sarısını sürün tepsi mayası gelince 150 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak