pratik tarifler
Mide şişkinliğini Alan ve Gaz Giderici Çay TarifleriHazmı kolaylaştıran ve gaz giderici çay tarifleri aşağıda verilmiştir. Evde kolayca hazırlayabilirsiniz. Bitkilerin faydası saymakla bitmez. Bitkisel karışımları yerinde ve zamanında kullanırsanız etkisini büyük ölçüde alırsınız. Bitkilerin yararları içerisinde sindirim sorunları sebebiyle oluşan bağırsak gazları şikâyetinin azaltılması vardır. Gaz gideren bitki çayları yemeklerden sonra düzenli şekilde alındığında sizleri rahatlatıcı etkisi olduğunu göreceksiniz. Hızlı yemek yeme, yağlı gıdalar ve gazlı içecekler şişkinlik oluşmasına neden olur. Vücut su tutar ve kabızlık sorunları başlar. Bitki çayları kürleri sizlerin sorunlarına çare olacak etkidedir. Gaz giderici ve şişkinlik önleyici bitkisel çaylar şunlardır.
Gaz Söktürücü Çaylar Nelerdir?
Nane Çayı: Latince terimsel adı “Mentha piperita” olan nane hazmı kolaylaştırıcı etkisiyle yemeklerden sonra tavsiye edilen bir bitki çayıdır. Nanenin yapraklarının kuru ya da taze olması önemli değildir. Sindirim sorunlarında etkili bir çaydır. Gazın vücuttan çabuk dışarı atılmasını sağlar. Nane çayı için: 1 çay kaşığı kuru nane ya da 3 dal taze naneyi 1 su bardağı kaynamış suyun içine koyun.10 dakika demlendirin. Yemeklerden sonra tüketin. Reflü sorununuz varsa nane çayı içmeniz tavsiye edilmez. Şişkinlik ve gaz giderici bitkiler içerisinde nane çayı önemli bir etkiye sahiptir.
Melisa Çayı: Rahatlatıcı etkisiyle sinirleri yatıştırır ve uykusuzluk şikâyetlerinde kullanılır. İştah artırıcı özelliği bulunur. Sindirimi kolaylaştırması yönünden midenin rahatlamasını sağlar.1 tatlı kaşığı melisa otunu 1 su bardağı kaynamış suyun içerisine katın. 5 dakika demlendirin. Süzerek için. Antidepresan türünde ilaç kullanan kişilerin melisa çayı içmeleri önerilmez. Aşırı gaz ve şişkinliği önlemek için tavsiye edilir. Gaz giderici bitkilerle tedavi yöntemlerinde mutlaka bitkisel çayları kullanmalısınız.
Rezene Tohumu. Gaz oluşumunu engelleyen bir bitkidir. Anason tohumu ile birlikte kullanıldığında etkisi daha fazla olur. Rezene epilepsi hastalarına kesinlikle önerilmez. Gaz tedavisinde kullanılır ve günde bir fincan içilmesi önerilir. Gebelikte gaz giderici içeceklerden kaçınmanız gerekir.
Karahindiba Kökü Çayı: Hormonal degişimleri dengeler. Sodyum aşırı tüketildiğinde vücutta aşırı su birikmesi oluşur. Magnezyum, demir ve kalsiyum yönünden zengindir. Şişkinlik giderici bir çaydır.
Anason çayı: Kuru anason içerisine sıcak su koyarak 5 dakika demlediğiniz zaman süzün ve yemeklerden sonra için. Anason çayının sakinleştirici etkisi de vardır. Hamile bayanların kullanılması önerilmez. Gaz giderici bitkisel reçeteler içerisinde bulunur.
Frenk kimyonu: Kimyonun ögütülmüş olanlarından kaçınmalısınız. Frenk kimyonu tane olarak alın. 1 çay kaşıgı frenk kimyonunun üzerine sıcak su koyarak 10 dakika demlendirin. Yemeklerden sonra içerek bedeninizde olan şişkinliği alın. Gaz giderme ve bitkisel tedavilerde önemle kullanılan bir bitkidir.
Kişniş çayı: Bedende şişkinligi alan bir çaydır. Günde bir bardak içilmesi tavsiye edilir. 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu sıcak su içerisine atılır. Demleme usulü yapılır. Yemeklerden sonra içilir.
Kakule: Yemeklerden sonra içilmesi tavsiye olunur. 1 tatlı kaşığı kakule içerisine 1 su bardağı sıcak su koyarak demleyin. Yaklaşık 5 dakika sonra süzerek için. Kakule zihin yorgunluğunu da alır.
Bitki çaylarını mümkün oldugunca demleme usulü yapın. Gün içerisinde ne zaman içecekseniz o an bitki çayınızı hazırlayın. Bitkileri uzun süre bekletmeyin. Beklediği zaman etkileri farklı olur. Bitki çaylarını düzenli olarak ve günde 1 su bardağı içmeye çalışın. Belirli dönemlerde ara vermelisiniz. Gaz giderici bitkiler özellikle tedavisi yönünden kuvvetli olanlardır.
pratik tarifler
Hiç yorum yok: