pratik tarifler
Zayıflatan Bitki Çayları Tarifleri ve FaydalarıYağ yakan ve zayıflamaya yardımcı bitki çayları tarifleri aşağıda verilmiştir. Zayıflatan bitki çayı karışımı faydaları, kalori değerleri ve isimlerini sizler için tek sayfaya topladık.
Zayıflamak, daha iyi görünmek ve sağlığımızı korumak için yaptığımız egzersiz ve diyet programlarınıza zayıflatan bitki çaylarını ekleyerek daha yüksek oranda sonuç almanız mümkün. Bitki çaylarının zayıflama üzerindeki etkileri artık biliniyor. Bunun için bazı bitkilerden elde edilen bitkisel zayıflama ilaçlarına ilgi oldukça büyük. Fakat şunu bilmelisiniz ki sadece çay tüketerek ya da bitkisel yağ yakıcı olarak bilinen kapsüllerden kullanarak dilediğiniz sonuca ulaşmanız uzak bir ihtimaldir. Kilo vermek, incelmek için kolayca temin edebileceğiniz ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bitkisel karışımlardan elde edeceğiniz, üstelik lezzetli birkaç bardak çayın etkilerine inanamayacaksınız. Bu tür çayları tüketirken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta gerektiğinden fazlasını tüketmemek olmalıdır. Aksi halde bazı ufak yan etkiler yaşayabilirsiniz. Zayıflatan bitki çayları, vücutta ödemin atılmasına, metabolizma hızının artması ve yağların parçalanmasını sağlıyor. Bunun için günlük almanız gereken kaloriye de dikkat etmelisiniz. Düzenli ve kalorisi hesaplamış bir beslenme programına dahil edeceğiniz zayıflatan bitkisel çaylar sayesinde hem kendinizi daha iyi hissedecek hem de daha hızlı kilo vereceksiniz.
Zayıflamak için sağlığınızdan ödün vermeyin. Almanız gereken kalori ve besin çeşidi kadar içeceğiniz zayıflama çayları olası yan etkilerini de bilmelisiniz.
Zayıflatan Bitki Çayları, Faydaları ve Nelere iyi Gelir?
BEYAZ ÇAY
Kilo almaya müsait bir yapınız varsa o halde beyaz çay tüketmelisiniz. Beyaz çay gıdalar ile alınan yağın tamamın emilmesini engelleyerek, yağ depolanmasını kısıtlıyor. Öğle yemeklerinden sonra iki bardak beyaz çay içerek ideal kilonuzu koruyabilirsiniz.
KUŞ OTU ÇAYI
Bağırsak ve boşaltım problemleri yaşıyorsanız, kabızlık şikayetiniz varsa o halde kuş otu çayı tüketmelisiniz. Bu çay içindeki magnezyum ile potasyum bağırsakların temizlenmesine yardımcı oluyor. Ayrıca mide ve bağırsak şişkinliğini gideriyor. Akşam yemeklerinden sonra bir bardak tüketmeniz yeterlidir.
YABANMERSİNİ ÇAYI
Sürekli acıkma hissi yaşıyorsanız muhtemelen kan şekeriniz gün içerisinde düşüyordur. Yabanmersini çayı, açlığı bastırmada oldukça başarılıdır. Akşam yemeklerinden önce bir bardak tüketerek açlığınızı bastırabilir, böylece ihtiyacınızdan fazla yemek yemekten kaçınmış olursunuz.
YEŞİL ÇAY
Yeşil çayın zayıflama üzerindeki etkisi yıllardır konuşuluyor. Metabolizmanın hızlanması, yağ yakıcı oranının arttırması üzerine yapılan araştırmalarda; düzenli yeşil çay tüketenlerin tüketmeyenlere oranla 2 kilo daha fazla kilo verdiği görülmüş. Ayrıca yeşil çay kötü kolesterolün düşmesine de yardımcı oluyor. Üstelik yeşil çay içinde bulunan antioksidanlar cilt kırışıklıklarının engellemesine, cilt hücrelerinin nem tutma kapasitesinin artmasına yardımcı oluyor. Kısacası zayıflamak ve güzel bir cilt için yeşil çay ideal bir yağ yakıcı çay diyebiliriz.
PU-ERH ÇAYI
Zayıflatıcı çay listesinde önemli bir yer edinen ve yeni duyulmuş olan Pu-Erh çayı, sabahları tüketildiğinde yağ hücrelerinin küçülmesine, sürekli kullanımda yağın vücuttan atılmasını sağlıyor. Üstelik sadece birkaç haftada etkisini gösteren bu çayı günde bir bardak tüketmeniz yeterli.
MATE ÇAYI
Mate çayında bulunan bileşenler vücut sıcaklığının artmasını sağlayarak normalin üzerinde kalori yakılmasını sağlar. Üstelik mate çayının gecikmiş mide boşalması etkisi yaratır. Böylece tokluk hissinin uzaması ile öğün arasında mide kazıntısı hissini azaltıyor. Açlık hissine karşı koymakta zorlanıyorsanız mate çayı tam da size göre. Yapılan çalışmalarda mate çayı içenler ile içmeyenler arasındaki kilo farkının yüzde kırk olarak belirlenmiş. Yani mate çayı tüketimini yüzde kırk oranında daha fazla kilo vermenizi sağlıyor.
TARÇIN ÇAYI
Termojenik etkisi olan en önemli çaylardan biri de tarçın çayıdır. Tarçın çayı vücut ısısını yükselterek, metabolizmanın yaktığı yani harcadığı enerji miktarını arttırıyor. Kan şekerini dengelemesi özelliğiyle de iştahı bastırarak, açlığı dindiriyor. Özellikle diyabet şikayeti yaşayan kişilerdeki kilo problemine birebir olan tarçın çayı ile kısa sürede incelmenin keyfini yaşayabilirsiniz. Zayıflatan bitki çayı için çubuk ya da toz tarçın kullanabilirsiniz.
Tarçın Çayı Tarifi
1 adet çubuk tarçın ya da bir çay kaşığı toz tarçın,
Bir bardak kaynamış su. Bu tarif de zayıflatan çaylar arasında yer alıyor.
Bir bardak kaynamış suya çubuk ya da toz tarçını ekleyerek 5 dakika demlemeye bırakın. Çayınızı çubuk tarçın ile hazırlıyorsanız tüketmeden önce tarçını bardağınızın içinden çıkarın. Tarçının belirtilen süreden daha fazla sıcak su içinde kalması hem çayın tadının acımasına hem de zararlı maddelerin açığa çıkmasına neden olur.
MAYDANOZ ÇAYI
Vücudunuzda ödem problemi yaşıyorsanız o halde maydanoz çayı tam da size göre. Sindirimi kolaylaştıran ve vücutta fazla suyun atılmasını sağlayan maydanoz çayı ile kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Maydanoz içinde bulunan A ve C vitaminleri, kalsiyum ve potasyum diyetteyken hissettiğiniz halsizlik problemini de aşmanıza yardımcı olur.
Maydanoz Çayı Tarifi
Bir tutan maydanoz,
Yarım litre su.
Maydanozları iyice yıkadıktan sonra saplarıyla beraber yarım litre suya ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Çayınızı süzün ve yemeklerden sonra günde üç kere olmak üzere ılık olarak için.
ZENCEFİL ÇAYI
Açlıktan kaynaklanan mide bulantısı ve diger mide şikayetlerine karşı zencefil çayı birebirdir. Sadece metabolizmayı hızlandırmak ile kalmaz, bağışıklığınızın güçlenmesine de yardımcı olur.
zayıflama bitki çayBahsettiğimiz bitki çaylarını dilerseniz ayrı ayrı dilerseniz de kendiniz elde edeceğiniz karışımla farklı tatlarda ve etkilerde yag yakıcı ve zayıflatıcı çayınızı hazırlayabilirsiniz. Fakat unutmayın ki bazı bitkilerden elde edilecek çaylar demleyerek bazıları ise bir süre kaynatılarak hazırlanır. Tarçın, mate, yeşil, beyaz gibi zayıflama çaylarını demleyerek hazırlamalısınız.
pratik tarifler
Hiç yorum yok: