» » » İrmik Tatlısı

pratik tarifler


İrmik Tatlısı
Malzemeler:
3 adet yumurta
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çaybardağı şeker
2 paket vanilin
2 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
4 damla limon suyu
Hazırlanışı:Şerbet için tencereye su ve şekeri koyup yaklaşık 15-20dk kaynatıp limon suyunu ekleyip şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın...
Derin bir kab içerisine yumurta ve şekeri ekleyip iyice çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip karışımı yağlanmış kare borcama döküp önceden ısıtılmış 175derecelik fırında kızarana kadar pişirin...
Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp üzerine büyük bir tepsi kapatıp 20dk bekletin ve soğuyunca dilimleyerek isteğe bağlı fıstık ve kaymak ile servis yapın...
Afiyet Olsun
Tarifi için Pembe Tatlar'a Teşekkürler


pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak