» » » Muhallebili Kadayıf

pratik tarifler



Muhallebili Kadayıf
Malzemeler:
2 su bardağı hazır kavrulmuş kadayıf
Yarım su bardağı rondoda çekilmiş ceviz
2 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebisi için:
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı un
Yarım çay bardağı nişast
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Taze kadayıf kullanacaksanız bir bıçak yardımıyla doğrayın. Tereyağını teflon bir tencereye alın ve eritin. Üzerine kadayıfı ve şekeri
ilave ederek kavurun. Rengi istediğiniz tona gelince ocaktan alın karıştırarak soğumaya bırakın. (Benim gibi kavrulmuş kullanacaksanız
kadayıf, ceviz ve şekeri kavurun sadece ) Muhallebi için tereyağı ve unu orta boy bir tencereye alarak kavurun. Rengi hafifçe dönüp kokusu çıkan unun üzerine azar azar sütü ilave edin ve çırpmaya devam edin. Sütü ve şekeri tencereye
ilave edin.Yarım çay bardağı nişastayı 1 su bardağı sütle çırpın ve tencereye ekleyin. Muhellebiyi orta ateşte kaynatırken koyu bir kıvam alan muhallebiyi ocaktan alın.Tel kadayıfın yarısını borcama/kaba yayın. Üzerine muhallebinin tamamını dökün ve yayın.Son olarak kalan kadayıfı muhallebinin üzerini tamamen kapatacak şekilde serpin.Tatlı oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın. 3-4 saat kadar dinlendirdikten soran dilimleyerek servis yapın.Tarifi İçin cigdem_mutfakta‘ya Teşekkürler


pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak