» » » Tahinli Pekmezli Çörek

pratik tarifler


Tahinli Pekmezli Çörek
Malzemeler;
1,5 su bardağı ılık süt
1su bardağı ılık su
6,5-7 su bardağı kadar un.
Fazla veya eksik olabilir kontrollü olarak ekliyoruz.
4-5 yemek kaşığı ev yoğurdu kaymağı, hazır kahvaltılık kaymakta olur
2 tane yumurta, birinin sarısını üzeri için ayırıyoruz.
2 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı tereyağı
1 tatlı kaşığı mahlep, isteğe bağlı
İçi için;
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı tozşeker
Yarım çay bardağı pekmez
İsteğe bağlı dövülmüş ceviz içi.
Bu malzemeleri karıştırıp içimizi hazırlıyoruz.
Yapımı
Mayayı ve tozşekeri elimizle tahin kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz,
sonra un hariç tüm sıvı malzemeleri karıştırıp unu eliyerek kademeli
olarak ekliyoruz. Yaklaşık 9-10 dakika hamurumuzu yoğurup üzerini örtüp
1 saat mayalanmasını bekliyoruz. İki katı olan hamurumuzu 4 bezeye ayırıyoruz.İlk bezeyi tencere kapağı büyüklüğünde açıp tahinli içimizden2-3 yemek kaşığı sürüp, diğer açtığımız hamuruda üzerine seriyoruz
elimizle biraz üzerine bastırıp merdaneyle az daha açıp. 2 cm alıklarla
uzun şeritler halinde kesip videodaki gibi hamurun iki ucundan tutup
tersine doğru buruyoruz. Sonra minik çörekleri yuvarlak olacak şekilde
hazırlıyoruz. Yumurta sarısı sürüp
180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Tarifi için nurtence_lezzetler e Teşekkürler






pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak