» » » PASTANE AÇMASI

pratik tarifler



PASTANE AÇMASI
Pastane Açması İçin Malzemeler ;
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 tane yumurta akı
1,5 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı kadar tuz
5-5,5 su bardağı kadar un
Aralarına sürmek için margarin
Yapılışı ;
Yoğurma kabına 1.resimdeki gibi süt, su, sıvı ya, toz şeker ve
mayayı koyup mayayı eritin. Daha sonra kalan malzemeleri ve azar
azar un ilavesi yaparak 2.resimdeki gibi ele yapışmaz kıvamda
bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Üzerini havlu bir bezle
kapatıp mayalanmaya bırakın. Mayalanmış hamurun içindeki gazı
çıkarmak için biraz yoğurun. 3.resimdeki gibi küçük parçalar koparıp
elinizle açın ve kahvaltılık yada margarin sürüp rulo yapın ve uçlarını
iyice bastırın ki açılmasın. Parmaklarınızla uzatarak rulo yapın. Rulo
hamuru 2 elinizle ters yöne doğru çekin. Uç kısımlarını birleştirin.
4.resimdeki gibi yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Bütün hamur
bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Tepsi mayası için 20 dakika daha
bekletip üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış
180 C fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerine havlu bir
bez örtüp dinlendirip servis yapın…Tarifini bizimle paylaşan Beyhan'ın Mutfağı 'na Teşekkürler




pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak