» » İÇLİ ÇÖREK

pratik tarifler



 İÇLİ ÇÖREK

HAMURU İÇİN.
- 1 bardak tereyağı
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
-1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı süt
- Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN.
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 3 kaşık tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 cay kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN.
- 1 adet yumurta.
- çörekotu.
- Geniş bir kaba 1 bardak ılıtılan süt ve su alınır. Tereyağı ve sıv ıyağ eklenir. Tuzu ve şekeri atılır. 1 paket kuru maya ve aldığı kadar unla kulak memesinden biraz yumuşak kıvamda hamur yoğurulup dinlendirilmeye bırakılır.
- Tereyağına un kavrulur. Tuz atmayı unutmayınız. Kokusu çıkıp rengi dönünce çekilmiş ceviz ile harmanlanır. Soğumaya bırakılır.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Tatlı tabağı boyutunda merdane ile açılır ve ortasına 1 tatlı kaşığı soğuyan iç harçtan konur. Kenarlarından çekilerek ortasında toplanarak kapatılır. Üzerine kabarmasın diye çatal batırılır. Yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir. Üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilip 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
This is the last post.

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak