» » PEYNİR SEMSEĞİ

pratik tarifler


PEYNİR SEMSEĞİ

HAMURU İÇİN.
- 4 bardak un.
- 3 kaşık yoğurt.
- 4 kaşık sıvı yağ.
- 1 fiske tuz.
- su.
İÇ HARCI İÇİN.
- yarım kilo tuzsuz peynir.
ŞERBETİ İÇİN.
- 3 bardak şeker.
- 2 bardak su.
- Yarım kilo tuzsuz peynir dilimlenerek süzgeçe alınıp üzerine ağırlık konur. Süzülmesi için bir kaseye otutturulur. Suyunun süzülmesi, kızartılacağı için sıçramaması adına önemlidir.
- 4 bardak un geniş bir kaba alınır. 3 kaşık yoğurt, 4 kaşık sıvıyağ eklenir. 1 fiske tuz atılır ve aldığı kadar su ile yumuşak kıvamlı hamur yoğurulur. 30 dakika dinlendirilir.
Dinlenen hamurdan 2 beze alınır ve büyükçe açılır. Çaydanlık kapağı ile yuvarlak şekiller çıkarılır. Üzerine süzülen peynir konur ve yarım ay şeklinde kapatılır. Kızartma sırasında kenarlarından akmaması için iyi kapatılması önemlidir. Bol yağda kızartılır.
- 3 bardak şekere 2 bardak su ile pişirilip soğutulan şerbet ile sunuma alınır. Özelliği şerbete batırılarak yenmesidir.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak