» » YUFKA MANTISI

pratik tarifler



YUFKA MANTISI

- 6 adet yufka.
- 500 g dana kıyma.
- 1 adet kuru sogan.
- 1 çay kaşığı karabiber.
- 1 çay kaşığı tuz.
SOSU İÇİN.
- 2 adet domates.
- 3 diş sarımsak.
- 1 çay kaşığı pul biber.
Dana kıyma bir kaba alınır. İçine kuru soğan rendelenir. Karabiberi ve tuzu atılıp yoğurulur.
Yufkanın üzerine sıvı yağ gezdirilir. Yarısından katlanır. Geniş tarafına 1 parmak kalınlığında şerit şeklinde kıymalı harç konup kenarları kapatılır ve rulo şeklinde sarılır. 2 parmak kalınlığında kesilip çöp şiş çubuklara dizilir. Üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilip 180 derecede fırına verilir.
- 2 adet domates rendelenip sıvıyağ gezdirilen tavaya alınır. Üzerine sarımsak rendelenir. Pulbiberi atılır ve mantının yanında sos olarak masada yerini alır.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak