» » KREMALI KURABİYE

pratik tarifler



KREMALI KURABİYE

HAMURU İÇİN.
- 250 g tereyağı
- 3,5 bardak un.
- 1 paket kabartma tozu.
- 1 yumurta.
- 3 kaşık pudra şekeri.
- 3 kaşık yoğurt.
KREMASI İÇİN.
- 3 bardak süt.
- 4 kaşık un.
- 5 kaşık toz şeker.
- 1 paket vanilya.
ÜZERİ İÇİN.
- pudra şekeri.
- Geniş bir kada 3,5 bardak un ve 1 paket kabartma tozu konur. 1 yumurta kırılır. Oda sıcaklığında bekletilen 250 gram tereyağı eklenir. 3 kaşık pudra şekeri ve 3 kaşık yoğurt ile yumuşak kıvamlı kurabiye hamuru yoğurulur.
Beze alınır ve merdane ile açılır. Su bardağının ağzı ile yuvarlak şekiller kesilir. Çıkan yuvarlakların yarısının ortasından küçük bir kapak ile delik açılıp simit şekli verilir. 170 derecede fırına konur. Pişme süresi ortalama 10 dakikadır.
- Verilen ölçülerde şeker, vanilya, un ve süt ile kreması pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Fırından çıkan kurabiyeler kaynarlığını atınca düz yuvarlakların üzerine soğuyan kremadan sürülür. Ortasından delik açılarak simit şekli verilen yuvarlaklarla üzeri kapatılır. Pudra şekeri serpilerek sunuma alınır.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak