» » KIBRIS TATLISI

pratik tarifler


KIBRIS TATLISI

KEKİ İÇİN.
- 4 yumurta
- Yarim havuç
- 1 fincan şeker
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 fincan galete unu
- 1 fincan hlndistan cevizi
- 1 fincan dövülmüş ceviz
- 1 paket kabartma tozu.
ŞERBETİ İÇİN.
- 2.5 fincan su
- 2.5 fincan şeker
KREMASI İÇİN.
- 2.5 bardak süt
- Yarim fincan toz seker
- Yarim fincan mısır nişastası
- 1 paket krem şanti
- Geniş bir kaba 4 yumurta kırılıp çırpılır. 1 fincan şekeri ve sıvı yağ ilave edilir. 1 fincan galeta unu ve hindistan cevizi konur. 1 paket kabartma tozu, dövülmüş ceviz ve rendelenen yarım havuç eklenip çırpılır. Üzeri yağlanan cam kaba dökülüp, 170 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. Fırından çıkınca soğutulmak üzere bir kenara alınır.
- Yarım litre süt tencereye alınır. Yarım fincan şeker ve nişasta eklenip çırpılarak kreması pisirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soguyunca içine krem şanti eklenip tekrar çırpılır.
- 2,5 fincan şekere 2,5 fincan su konup şerbeti pişirilir.
- Soguyan kekin üzerine ocaktan alınan sıcak şerbet gezdirilir. Üzerine hazırlanan kreması eşit şekilde yerleştirilerek konur. Üzerine kakao serperek sunuma alabilirsiniz.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak