» » PANKEK

pratik tarifler


PANKEK

KREMASI İÇİN.
yarım litre süt.
 2 çay bardağı şeker.
1 çay bardagı un.
1 çay bardağı nişasta.
1 yumurta.
 50 g tereyağ.
HAMURU İÇİN.
2 su bardağı un.
2 adet yumurta.
 2 çay bardağı süt.
 yarım paket kabartmatozu.
 yarım çay kaşığı tuz.
 1 çay bardağı ayçiçek yağı.
yarım çay bardağı zeytinyağı
İÇİ İÇİN.
yarım kilo çilek.
2 adet muz.
SOSU İÇİN.
160 g bitter çikolata.
1 paket taze kırema.
- Yarım litre süt tencereye alınır. 2 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı un ve 1 çay bardağı nişasta konur. 1 yumurta kırılır ve çırpılarak muhallebisi pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınır ve 50 g tereyağ eklenip eritilir. Soğumaya bırakılır.
- Geniş bir kaba 2 yumurta kırılır. 2 çay bardağı süt ve 1 çay bardağı sıvıyağ konur. Yarım paket kabartma tozu ve tuzu eklenir. Yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edilip ortalama 2 bardak unla çırpılıp hamuru hazırlanır. Üzerine peçete ile sıvı yağ gezdirilen tavaya küçük bir kepçe ile bırakılarak arkalı önlü pişirilir.
- 1 paket süt kreması ocağa alınır. Kaynamadan içine bitter çikolata atılıp eritilir ve sosu hazırlanır.
- Pişen 3 kat hamurun arasına muhallebi sürülür ve muz konup sunum tabağına alınır. Üzerine hazırlanan çikolatalı sosu gezdirilir ve çilekle süslenerek servis edilir.


pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak