» » » Simit Poğaça

pratik tarifler



Simit Poğaça
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 ymk kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı ılık süt
1 adet yaş maya”
8 su bardağı un
Üzeri için;
1 ymk kaşığı pekmez
1 su bardağı su karıştırılacak.
1su bardağı susama bulanacak.
Hazırlanışı
1.5 su bardağı ılık süte 1 çay kaşığı şeker konulur ve maya ufalayarak içine koyulur üzeri 5 dk kapatılır. .
Karıştırma kabına sıvıyağ yoğurt tereyağı tuz şeker ve maya karışımlı süt ilave edilir karıştırılır. 7 bardak un eklenir hamur yoğrulmaya başlanır. Tezgah unlanır hamur tezgaha alınır ve eller una batırılıp ara ara un serpilerek hamur toparlanır. Hamurun üzeri kapatılır 30 dk dinlendirilir. Hamur bezelere ayrılır elle bastırarak hafif açılır içine kaşar peyniri veya sucuk konulur kapatılır. Pekmezli suya sonra susama batırıp tepsiye dizilir. 180 derecede kızarana dek pişirilir. Fazla kızartırsanız gevrek bir poğaça elde edersiniz daha yumuşak puf olmalarını istiyorsanız çok fazla kızartmayın!
Afiyet olsun.Afiyet olsun.
Tarifi için aylinintariflerine Teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak