pratik tarifler
DONDURMALI İRMİK HELVASIMalzemeler;
4 kısılık
1,5 Su bardağı İrmık
1/2 su bardağı tereyagı
Ceviz yada fındık
Şerbeti içın;
2 su bardagı su
1/5 su bardagı tozsekeri
Ve vanilyalı dondurma
HAZIRLANIŞI
Serbeti icın , seker ve suyu bır tencereye koyup, kısık atese koyun. Tereyagını teflon tencereye koyun. üzerıne irmigi ilave edıp yavas yavas kısık ateste kavurun. İrmık altın rengıni alınca bır tarafta kaynattığınız serbeti yavas yavas dökun (dıkkat edin sıcrayan helva elinizi yakabilir) kısık ateste demlenince (şerbeti çekince) ateşi kapatın. Ilıyan ve demlenen helvadan kaseye kasıkla koyup bastırın, ortasına dondurma, üzerıne tekrar helva koyup bastırıp, servıs tabagına ters cevırin. Arzuya göre susleyıp servıs yapabılırsınız.
Afiyet Olsun..
pratik tarifler
Hiç yorum yok: