pratik tarifler
ÜÇGEN KEKMalzemeler:
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyag
Yarım su bardağı ılık su
2 paket sekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı+2 yemek kasığı un
Sos İçin:
3,5 yemek kaşıgı kakao
2 su bardağı süt
Yarım su bardağından biraz fazla seker,,
Üzeri İçin:
2,5 yemek tabağı hindistan cevizi
Hazırlanışı:Yumurtaları sarı,beyaz olarak ayırıyoruz.Sonra tek tek sarıları ekliyoruz.Çırpmaya devam ediyoruz.Sıvıyağ ve suyu ekliyoruz.Çırpıyoruz kabartma tozu,vanilya,unu ekliyoruz.Çırpmaya devam ediyoruz.Yağlanmış büyük dikdörtgen borcama döküyoruz.160_170 derece ısıtılmış fırında 20 dk pişiriyoruz.Osüre içerisinde sosumuzu hazırlayalım.Ufak tencereye malzemeleri ekliyoruz.Bir tasım kaynatıyoruz.Ocaktan alıp sogumaya bırakıyoruz.Kekimiz pişince onuda sogumaya bırakıyoruz.Tamamen soğuyan keki 15 eşit kareye bölüyoruz.Kareleri de ortadan ücgen olacak şekilde kesiyoruz.Bu sekilde 30 adet ücgen kkimiz oluyor.Üçgen parcaları teker teker alıyoruz.Kenarlarını sosa batırıyoruz.Ardından hindistan cevizine batırıyoruz.Dolapta veya serin bir yerde 2 saate yakın dinlendiriyoruz. Afiyet Olsun
pratik tarifler
Hiç yorum yok: