pratik tarifler
KREPMalzemeler;
1,5 su bardagı süt
1,5 su bardagı un
2 yumurta
Az mıktar sıvıyag(1 yemek kasigı kadar)
1 cay kasigı tuz
Tavayı yağlamak ıcın margarın veya tereyagı
HAZIRLANIŞI
Derın ve genıs bır kaba yumurta, sut, tuz ve az bır mıktar(1 yemek kasıgı) sıvıyag koyup ıyıce cırpın. Bu karısımın ıcıne unu da ılave edıp, boza kıvamına getırın. Krep tavasının ya da orta boy bir teflon tavanın tabanını az mıktar tercıhen tereyag veya margarın ıle yaglayın. Bır kepce yardımıyla, boza kıvamına getırdıgınız krep hamurundan tavanın yuzeyını kaplayacak şekılde tavaya dokun.
Özellıkle karısımın tavada esıt dagılmasına ve ınce olmasına ozen gosterın. Krebın guzelı ınce olanıdır. Kreplerın her ıkı tarafını tahta bir spatula ıle çevırerek pısırın. Hafıf kızardıktan sonra tavadan alıp servıs yapabılırsınız.
Afıyet olsun.Harika Lezzete Tesekkürler
pratik tarifler
Hiç yorum yok: