pratik tarifler
KÖMBEMalzemeler:
125 gram tereyagı
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı su ve süt yarıya
1 su bardağı sıvı yag
1 tatlı kaşığı kömbe baharatı zencefil karanfil yenibahar damla sakızı muskat tarçın mahlep
5.5 su bardağı un
Uzerı ıçın; beyaz susam
HAZIRLANIŞI
Öncelıkle margarın erıtılır ve biraz soğuduktan sonra diğer malzemeler eklenır, 5 dk kadar yogurulur, yumusak bır hamur hazırlanır. Avuçta yuvarlayıp susama batırılır ve kömbe kalıbında şekillendirilir. 200 derece ısıtılmış fırına sürülür. 5 dk kadar sonra 160 dereceye düşürülür yaklaşık 20 dk’da hazır oluyor.
Afıyet olsun..Harika Lezzete Tesekkürler
pratik tarifler
Hiç yorum yok: