pratik tarifler
PANNA COTTA (çilek soslu)
İtalyan tatlısı
İtalyan tatlısı
800 gr krema (sahne)
2 vanilya çubuğu
100 gr şeker
6 yaprak jelatin (ben agar agar kullandım)
2 vanilya çubuğu
100 gr şeker
6 yaprak jelatin (ben agar agar kullandım)
Sos için
800 gr çilek
100 gr şeker
100 gr şeker
Yapılışı:
Krema,şeker ve çizilmiş vanilya çubukları bir tencereye alınır kaynatılır kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişmesi sağlanır.
Jelatin su içinde yumuşatılır.
Vanilya çubukları tencereden çıkarılarak yumuşamış ve sıkılmış jelatin eklenerek çözülmesi sağlanır.
Jelatin su içinde yumuşatılır.
Vanilya çubukları tencereden çıkarılarak yumuşamış ve sıkılmış jelatin eklenerek çözülmesi sağlanır.
Çikekler yıkanır temizlenir ve şekerle beraber püre yapılır.
İstenilen kalıplara bölüştürülür soğuyup serleşince üzerine çilek sosu dökülerek servis yapılır
Afiyet Olsun
İstenilen kalıplara bölüştürülür soğuyup serleşince üzerine çilek sosu dökülerek servis yapılır
Afiyet Olsun
pratik tarifler
Hiç yorum yok: