pratik tarifler
KÖFTEMalzemeler;
500 gr koftelık kıyma
1 Orta boy kuru soganı rendeleyın ve suyunu sıkın, suyunu kullanmayın
1 avuc bayat ekmek kırıntısı
1 yumurta
2 dıs sarımsak
Bır tutam dogranmıs maydanoz
Yarım cay kasıgı karabıber, kımyon, tuz, kekık
1 cay kasıgı karbonat
HAZIRLANIŞI
1.Kıymayı genıs bır kaba alın ve üzerıne ufaladıgınız ekmek kırıntılarını ılave edın.
2.Üzerıne yumurtasını kırın baharatlarını ve karbonatı serpın.
3.Kuru soganı ayrı bır kaba rendeleyın ve bıraz suyunu sıkın ve kıymanın üzerıne ılave edın
4.Rendelenmıs sarımsaklarını ve dogradıgınız maydanozunu da aynı kaba alın, eger çok fazla maydanozlu sevmıyorsanız ,hıc kullanmaya da bılırsınız, ben bol sevdıgım ıcın fazla kullandım.
5.Tum malzemeyı iyıce ozlesene kadar yogurun, ne kadar ıyı yogrulursa o kadar lezzetlı ve guzel olur bu yuzden ıyıce yogurun ve elınızle parcalar kopartıp yuvarlayarak sekıl verın,uzerını kapatıp buzdolabında 2 saat dınlendırın, eger vaktınız yok ıse hıc beklemeye de bılırsınız.
6.Dınlenen koftelerı tavada kızdırdıgınız yagda kızartın ve yanında istedıgınız garnıturle servıs yapın..
Afıyet olsun
pratik tarifler
Hiç yorum yok: