pratik tarifler
ELMALI PASTAMalzemeler: (6 kişilik)
1 paket petibör bisküvi
1 paket krem Şanti
2 su bardağı Süt (1 su bardağı krem şanti için)
İçi için;
4 orta boy elma
yarım su bardağı ceviz İçi
1 çay bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için; 3-4 yemek kaşığı Hindistan Cevizi
HAZIRLANIŞI
1) Elmaları rendeliyoruz 1 çay bardağı şekerle tavada öldürüyoruz. En son içine tarçın ve cevizi ekliyoruz.
2) 1 su bardağı soğuk sütle krem şantiyi hazırlıyoruz.
3) Bisküvileri geri kalan 1 su bardağı süte batırıp çıkarıp ıslatıyoruz ve dikdörtgen küçük boy borcama diziyoruz. Üzerine elmalı harçtan döküyoruz. Bu işlemi bisküviler bitene kadar en üste bisküvi gelecek şekilde tekrarlıyoruz Üzerine krem şanti yayıp hindistan ceviziyle servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.Harika Lezzete Tesekkürler
pratik tarifler
Hiç yorum yok: