pratik tarifler
HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE
Malzemeler:
-1 adet yumurta (beyazı üzerine)
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 su bardağı hindistancevizi
-1 çay bardağı sıvı yağ
-3 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
-2-2,5 su bardağı un
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-1 adet yumurta (beyazı üzerine)
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 su bardağı hindistancevizi
-1 çay bardağı sıvı yağ
-3 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
-2-2,5 su bardağı un
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin: hindistancevizi, yumurta akı
HAZIRLANIŞI
Derin bir kap içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp oval şekil verip önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirip soğuyunca servis yapın.
Derin bir kap içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp oval şekil verip önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirip soğuyunca servis yapın.
Afiyet Olsun..Harika Lezzete Tesekkürler
pratik tarifler
Hiç yorum yok: