pratik tarifler
HASHASLI ÇÖREKMalzemeler;
1 caybardagı ılık süt
1 caybardagı ılık su
1 caybardagı sıvı yag
2 tatlı kasıgı seker
1 tatlı kasıgı tuz
yarım paket maya
1 yumurta
un
yaglı haşhaş
HAZIRLANISI
Su, süt, sıvı yag,seker, tuz, yumurtanın akı ve mayayı yogurma kabında guzelce karıstırın, unu azar azar ekleyıp ele yapısmayan bır hamur elde edın. Hamuru 3 esıt parçaya bölun, her parcayı merdane ıle acıp ustlerıne haşhaşı surun ve rulo yapın. Verevıne olacak sekılde ıkı parmak genıslıginde kesın, yaglı kagıt serılmıs fırın tepsısıne dızın, kalan bezelerı de aynı sekılde yapıp dızın ve ustlerıne kalan yumurta sarısını surup fırına verın, üstlerı kızarana kadar pısırın.
Afıyet Olsun..
pratik tarifler
Hiç yorum yok: