» » » Parlak Ve Pürüzsüz Bir Cilde Sahip Olmanın Püf Noktaları

pratik tarifler

Herkes sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak ister. Lekelerin, sivilcelerin, kırışıklıkların ya da sarkmaların tamamen önüne geçilemese de cilt bakımında bazı noktalara dikkat edilirse bu durum azaltılabilir.

Dr. Ata Nejat Ertek, sağlıklı, parlak ve pürüzsüz bir cilt için günlük hayatta dikkat etmemiz gereken bazı basit kuralları şöyle sıralıyor:

Cilt egzamasına neden olabilir

Cilt bakımı ve temizliği denildiğinde akla önce yüzü çok yıkamak ve yüze buhar banyosu uygulamak gelir. Buhar banyosu yüzü aşırı ısıtır. Bu nedenle cildin asit ve su dengesi bozulur. Bu durum da cilt egzamasına zemin hazırlar. Bunun dışında buhar verdikçe cilt gözenekleri daha cok acılır.

Çok sık yıkamayın

Yüzü çok yıkamak da yanlış. Cilt daha kendi yağını tolere etmeden siz tekrar yıkarsanız, bu sefer cildinizin kurumasına neden olursunuz. Klima da cilt kuruluğuna neden olabilir. Bunu engellemek için gün içinde nemlendirici sürmek faydalı olur.

Tercihiniz doğal sabun olsun

Cilt bakımı bebeklik döneminden itibaren yapılmalı. Cilt tipinize uygun doğal olan sabunla yüzünüzü yıkamalısınız. İyi dinlendirilmiş, fazla kloru alınmış bir su da bir toniktir. Nemlendirici olarak da hiçbir şey yoksa bir acıbadem sütü, bademyağı kullanabilirsiniz. Ayrıca makyajınızı da bademyağı ile temizleyebilirsiniz.

Kötü beslenme hızlı yaslandırır

Sağlıksız ve kötü beslenme tüm vücudu olumsuz etkilediği gibi hızlı yaşlanmaya neden olabiliyor. Bu durumda tek yönlü beslenme de yanlış.

İşte size tavsiyeler:

* Şekeri ve tuzu mutlaka azaltın.

* Sık sık sebze ve meyve tüketin.

* Sofranızda lifli gıdaların agırlıklı olmasına özen gösterin.

* A,E ve C vitaminlerini sıklıkla tercih edin.

* İhtiyacınız olan tüm vitaminleri yeteri kadar almalısınız.

* Vitamin A hücresel aktiviteyi düzenler, cildin aşırı kalınlaşmasını önler.

* Mutlaka günde en az 8 bardak su icin.

meydan gazetesi

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak