» » » Diz Kapağı Kararmasına Bitkisel Çözümler

pratik tarifler

Yaz geldi, bacaklarımızı gösterme zamanı. Ama güzelliğimize gölge düşüren bir şey var: diz kapağı kararması. Diz kapaklarımız vücudun kendini koruma mekanizmasından dolayı yıllar içinde kalınlaşır ve bu da renginin koyulaşmasına sebep olur. Aynı şekilde hava şartları ya kıyafetler de cildin hava almasını önleyerek kurumasına sebep olur ve cilt kararır.
Büyük bir merakla beklediğinizi biliyorum. Bu yüzden fazla uzatmayacağım. Bu konuyu hiç dert etmeyin çünkü çözüm çok kolay. Öncelikle sizlere limon suyu ve zeytinyağı içeren birkaç formülden bahsedeceğim. Birçok alanda yardımımıza koşan limon suyu bu sorunumuzda da bizleri yalnız bırakmıyor. Limonun beyazlatıcı özelliğini bilmeyen yoktur herhalde. Gelelim kullanım şekline: Bir limonu ortadan ikiye kesiyoruz ve diz kapaklarımıza 10-15 dakika boyunca sürerek uyguluyoruz ve cildimizdeki ölü derilerden kurtuluyoruz. Ardından hemen ikinci uygulamayı yapacağımız için kesinlikle yıkamıyoruz.
İkinci formülümüz ise zeytinyağı ve esmer şekerin mucizesi. İki yemek kaşığı zeytinyağının içine üç çay kaşığı esmer toz şeker ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Bu karısımı diz kapaklarımıza ovalayarak uyguluyoruz. Bu karışım cildimizin nemlenmesini sağlayacak. Yaklaşık 10 dakika ovduktan sonra ılık suyla dizlerimizi güzelce yıkıyoruz.
Bu kürü her gün uygulamamız mümkün. Ayrıca güneşli havalarda bacaklarınıza ve diz kapaklarınıza mutlaka yüksek koruma faktörlü güneş kremi kullanmanızı öneririm. Anlatacaklarım bu kadar değil elbette. Diz kapağı rengini açmak için sayısız bitkisel tarif var elimizde. İlk olarak 10 adet bademi toz haline getiririn ve 2 yemek kaşığı yoğurt ile karıştırın. Elde ettiğimiz karışım diz kapaklarına masaj yaparak uygulanır. 15 dakika bekledikten sonra ılık su ile temizlenir.
Bir diğer kür ise ceviz ve Hindistan cevizi yağından oluşuyor. 5 tane ceviz toz haline getirilir ve 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı ile karıştırılır. 10 dakika boyunca masaj yaparak uygulanır ardından nemlendirici sabunla nazikçe temizlenir.
Son uygulamamızda yine limon karşımıza çıkıyor sevgili okurlar. 1 yemek kaşığı bal ile 1 adet limonun suyu karıştırılır. Diz kapaklarımıza 15 dakika boyunca uygulanır. Temizlemek için duru su yeterli olacaktır. Bu karışımı da haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak