» » Hindistan Cevizi Yağıyla Bebek Cildine Kavuşabilirsiniz !

pratik tarifler

Hindistan cevizi yağıyla süper etkili cilt maskeleri
Cildinizim pürüzsüz, parlak ve canlı görünmesi için nemlendiricilere ve bakım kremlerine çok büyük paralar ödüyoruz. Satın aldığımız ürünlerin çoğu zaman cildimize ne kadar faydalı olacağını da bilmiyoruz. Şimdi sizlere evde hem ucuz hem de kolaylıkla yapabileceğiniz ve özellikle hindistan cevizi yağı kullanarak yapabileceğiniz üç maskeyi anlatacağız.
ceviz2

Bal, Limon ve Hindistan Cevizi Yağı Yüz Maskesi

Hindistan cevizi yağının küçük molekül yapısı, cilt gözeneklerinin içine nüfuz ederek cildin yumuşamasına sağlar. Bal cilt hücrelerini nemlendirir, doğal bir nemlendiricidir. Son olarak, taze limon suyu ise gözeneklerin sıkılaşmasına sağlar.

Malzemeler:

1 yemek kaşığı hindistan cevizi yagı
2 tatlı kaşığı çiğ bal
1/2 çay kaşığı limon suyu

Yapılışı

Küçük bir karıştırma kabında iyice yukarıdaki malzemeleri birleştirin. Temiz yüzünüze bu karışımı kalın bir kat olarak uygulayın. Yüzünüzde hafif bir batma hissi olacaktır. 10 dakika beklettikten sonra yüzünüzü ılık su ile durulayın. Yüzünü havlu ile ovarak değil, haifi dokunuşlarla kurulayın.

Muz Zerdeçal Hindistan Cevizi Yagı Yüz Maskesi

Hindistan cevizi yağı ile karışan zerdeçal nedeniyle anti-inflamatuar (iltihaplarla savaş) özelliklerine sahiptir. Ciltte bulunan sivilcelerin yok olmasında çok etkilidir. Muz cildi nemlendirir.



Malzemeler:

1 yemek kaşıgı hindistan cevizi yağı
1/2 olgun muz
Zerdeçal Bir tutam

Yapılışı
Bir çatal arkasını kullanarak 1/2 olgun muzu püre oluncaya kadar ezin.
Tutarlı bir karışım oluşturmak üzere hindistancevizi yağı ve zerdeçal ilave edin. Karışımı temiz yüzünüze sürün ve 15 dakika kadar bekletin. Ardından soğuk su ile durulayın ve kurulayın.

Avokado Hindistan Cevizi Yağı Yüz Maskesi

Hindistan cevizi yağı içinde bulundurduğu serbest radikaller sebebiyle antioksidanlar içerir ve cildinizdeki ölü hücreleri yeniler. Hindistan cevizi, ciltteki akne eğilimlerini ve pullanmayı önler. Avokado, içinde barındığı yağlar ve vitaminlerle cildinizi olağasüstü besler.

Malzemeler:

1 tablepoon hindistancevizi yağı
1/2 çay kaşığı Hindistan cevizi
1/4 olgun avokado

Yapılışı

Çeyrek avokadoyu soyun pürüzsüz oluncaya kadar ezin. Tutarlı bir karışım elde edene kadar aynı kapta, hindistancevizi yagı ve Hindistan cevizi ilave edin. Dairesel hareketlerle yüzünüze karışımı kalın bir kat uygulayın.
Yaklaşık 15 dakika dinlendiriniz.
Ardından ılık su ile yüzünüzü yıkayın.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak