pratik tarifler
EV YAPIMI MANTI... Malzemeler;
1,5 su bardağı un
1/4 su bardağı su
1 adet yumurta
Harcı için:
200 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Mantıları haşlamak için: 4 su bardağı et suyu veya su
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı nane
1 su bardağı et suyu veya su
Üzeri için: 1 su bardağı yoğurt
Püf noktası: Mantı hamuru, rahat şekil verebilmeniz için sert yapıda olmalıdır. Hazırladığınız hamur bezelerini, unlanmış mutfak tezgahı üzerinde açın. Haşlama esnasında açılmaması için; mantıları sıkı bir şekilde kapatın.
Servis önerisi: Haşladığınız mantıları, fırınladıktan sonra da sarımsaklı yoğurt ilavesi ile servis edebilirsiniz.
HAZIRLANIŞI
*Mantı hamurunu hazırlamak için; unu oval bir karıştırma kabına alın. Orta kısmını açın. Yumurtayı ekleyin. Yumurtayı una yedirerek suyu azar azar ekleyin. Tüm malzemeyi toparlanana kadar karıştırın.
*Toparlanan hamuru mutfak tezgahı üzerine alın. Özleşene kadar, bastırarak yoğurmaya devam edin. Ardından; üzerini örtün ve 10 dakika kadar dinlendirin.
*Mantının iç harcını hazırlamak için; kuru soğanı rendeleyin. *Kıyma, tuz, karabiber ve rendelenmiş soğanı bir kapta karıştırın.
*Hazırladığınız hamuru iki bezeye ayırın. Hamurları, unlanmış mutfak tezgahı üzerinde bir merdane yardımıyla yuvarlak şeklinde açın.
*Hamuru iki parmak kalınlığında boyuna kesin. Ardından enine keserek küçük kareler elde edin. Aynı işlemi diğer hamur bezesine de uygulayın.
*Küçük mantı karelerinin orta kısımlarına hazırladığınız kıymalı iç harçtan yerleştirin. Uç kısımlarını karşılıklı olarak kapatın ve orta noktada hamurları birleştirin.
*Et suyunu derin bir tencerede kaynatın. Hazırladığınız mantıları, kaynar suda 8- 10 dakika kadar haşlayın. Haşlanan mantıları, bir kevgir yardımıyla süzdükten sonra servis tabağına alın.
*Sosu için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Biber salçasını katıp, 2- 3 dakika kadar kavurun. Naneyi ekleyip, karıştırın. Mantıyı haşladığınız et suyundan ilave edin ve sosun kıvamını açın.
*Servis tabağına aldığınız mantının üzerine çırpılmış yoğurt ve hazırladığınız sostan ekleyerek, ılık olarak servis edin.
Afiyet olsun..Harika Lezzete teşekkürler..
pratik tarifler
Hiç yorum yok: