» » » KÜNEFE

pratik tarifler

KÜNEFE

Malzemeler:
1 Paket Tel Kadayıf
350 Gram Tuzsuz Peynir
4 çorba Kaşığı Tereyağı
Antep Fıstığı ( süslemesi için )

Şerbeti İçin
5 çay Bardağı Su
5 çay Bardağı şeker

HAZIRLANIŞI

Öncelikle künefemizi hazırlamadan önce, evimizde mutlaka yapışmaması için teflon tava bulunması gerekiyor. Dolapta soğumuş olan tel kadayıfımızı dolaptan çıkarıyoruz, küçük küçük parçalara ellerimiz ile ayırıyoruz.

Bu işlemi yaptıktan sonra tavayı tereyağı ile güzelce yağlıyoruz. Bir yandan da su ile şekeri belli bir kıvama gelinceye kadar kaynatıyor, şerbeti bir kenara soğuması için bırakıyoruz.

Tereyağı tavada eridikten sonra kadayıflara içlerine geçecek şekilde yediriyoruz. Kadayıfları bıçak ya da elimizle alt üst olacak şekilde iki parçaya arıyoruz.

Ayırdığımız alt kısmı tavaya yerleştirip elimizle iyice bastırıyoruz. Üzerine tuzsuz peynirimizi bol bol rendeliyoruz. Üst kısmını da yerleştirdikten sonra üzerine güzelce bastırıyor, şekil veriyoruz.

Tavada güzelce çevirerek alt üst olarak pişiriyoruz. Ocaktan sıcak sıcak aldığımız künefenin üzerine daha önceden hazır ettiğimiz şerbeti döküyor, servise hazır hale getiriyoruz.

Afiyet olsun..Harika Lezzete Tesekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak