» » » PEYNİRLİ PİDECİK

pratik tarifler

PEYNİRLİ PİDECİK
Malzemeler;
*2 adet orta boy yumurta (oda sıcaklığında )
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvıyağ
*125 gr oda sıcaklığında tereyağı
*1 paket instant maya
*1 paket kabartma tozu
*Yarım çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un.( Hamur elinize yapışmadığı anda un eklemeyi bırakın.Yumuşak bir hamur olmalı )
İçine;
Bolca maydanoz ( ince kıyılmış), arzu ettiğiniz kadar dereotu, 100 gr kadar beyaz peynir ve 150 gr kadar lor peyniri, pul biber, kara biber.
Üstüne;
Yumurta sarısı
Hazırlanışı;
1.Tüm hamur malzemesini karışırıp, yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
2.Yoğurduğunuz hamurun üstünü örterek, ılık bir ortamda 1 saat dinlendirin ve mayalanarak kabarmasını sağlayın.
3.Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde inceltin ve içine bir miktar peynirli harçatan koyduktan sonra, mekik şeklinde kapatın.
4. Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine birleşim yeri alta gelecek şekilde yerleştirin. üst kısmına tam ortadan sivri uçlu bir bıçak yardımı ile fazla büyük olmayan bir çentik atarak kesin.( Bu kısım pidecikler pişerken açılacak ve bir miktar peynirli karışım görünecek)Pideciklerin üstlerine yumurta sarısı sürün.
5.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak