» » » ÇİKOLATA TOPLU PASTA

pratik tarifler



ÇİKOLATA TOPLU PASTA
MALZEMELER
6 yumurta,
1 su bardağı seker,
1,5 su bardağından biraz fazla un,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
2 kaşık kakao,
Çikolata topları,
Kakaolu krem şanti
.Kreması için;
5 su bardağı süt,
7 kaşık un,
1 paket vanilya,
1,5 çay bardağı şeker,
3 muz,
Damla Çikolata
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri iyice çırpın,
Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip çırpın
Büyük bir borcamı margarinle yağlayıp kek karışımını dökün,
170 derecede pişirin,
Krema için bütün malzemeleri karıştırıp orta hararetli ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin,
Soğuduktan sonra muz ve damla çikolatayı ekleyin,
Pandispanyayı oldukça ince kesip streç filmle kapladığınız yuvarlak bir kabın içine bir kat koyun,
Pandispanyanın üzerine krema yayın,
Pandispanya ve krema bitene kadar bir kat pandispanya bir kat krema şeklinde döşeyin,
Bir gece bekletip ertesi gün servis tabağına ters çevirin,
Üzerini kakaolu krem şanti ile kaplayıp Top taneleri ile süsleyin.
Afiyet olsun…

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak