pratik tarifler
PRATİK TEPSİ KÖFTESİMalzemeler:
2 su bardagi ince bulgur
1,5 bardak ılık su
2 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yumurta
2 yemek kaşığı un kimyon
tuz
karabiber
İç Harcı İçin:
250 gr. kıyma
1 avuç kıyılmış ceviz
3 adet soğan
2-3 tutam maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz- karabiber
Üzeri ve Altı İçin Malzemeler;
2 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Soğanı ince yemeklik doğrayın. Maydanozu ince kıyın.
Bulguru geniş bir kaba koyun ve üzerine ilik suyu gezdirin. Ağzı kapalı olarak 10-15 dakika kenarda bekletin. Sonra içine haşlanmış patatesleri, biber salçasını, yumurtayı, kimyon, tuz ve karabiberi ve unu ilave edip, yumuşak bir bulgur hamuru tutun.
İç harc için tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Kıymayı koyup biraz kavurun. Soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin. Cevizi, tuz ve karabiberi ilave edin. Soğanlar yumuşayıp kıyma suyunu çekince ocaktan alın. Maydanozu ekleyip karıştırın.
Pişirme kabınızı tereyağı ve zeytinyağının yarısıyla yağlayın. Bulgur köftesinden parçalar koparıp avucunuzla yassılaştırarak kabınıza yerleştirin. Bu işlemi elinizi suyla ıslatarak yapın ve kabınızdaki boşlukları kapatarak köfteyi düzleştirin. Üzerine iç harcın tamamını serin.
Kalan bulguru strech arasına koyun ve merdane yardımıyla açın. Sonra kıymanın üzerini kapatın. Üstünü istediğiniz şekilde kesin. Kalan tereyağı ve zeytinyağını gezdirin. 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Afiyet olsun..Harika Lezzete Tesekkürler
pratik tarifler
Hiç yorum yok: