pratik tarifler
Salamura Yapılışı• Asma yapraklarını kesinlikle yıkamayın ve kesinlikle asma yaprağı saplarını temizlemeyin.
• Asma yapraklarınızı alın ve damarları üst tarafa bakacak şekilde her katına tuz serperek 15 adetli desteler haline getirerek üst üste koyun. Diğer tüm asma yapraklarınızı aynı şekilde desteler haline getirin.
• Desteler haline getirdiğiniz asma yapraklarınızı alın ve temiz bir tepsinin üstünde 1 gece kadar bekletin.
• Ertesi sabah asma destelerinizi alın ve temiz bir kavanozun içine sıkı bir şekilde yerleştirin.
• Kavanozun en üstüne asma yapragının üzerine daha önceden iyice yıkayıp temizlediğiniz bir taşı asma yapraklarının suyun üstüne çıkmasını engellemek için yerleştirin.
• Daha sonra asma yapraklarınızın üzerini geçecek şekilde temiz su ilave edin. Fakat ilave edeceginiz suyun daha önceden kaynatılıp soğutulmuş olması gereklidir.
• Temiz ve serin bir yerde kavanozu bekletin ve eğer suda azalma görürseniz tuzlu su ilave edin.
pratik tarifler
Hiç yorum yok: