pratik tarifler
KIYMALI PİZZA
Malzemeler:
1+1/4 kap ılık su
1+1/2 küçük kaşık ölçek tuz
3 büyük kaşık ölçek şeker
1+1/2 büyük kaşık ölçek sıvıyağ
1+1/2 büyük kaşık ölçek süt
4+1/2 kap ölçek un
2 küçük kaşık ölçek maya
Pizza sosu:
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz,pulbiber ve kekik
Üst malzeme:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
250 gr.kıyma
1 adet kuru soğan
3-4 adet sivri biber
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz,pulbiber,karabiber,kimyon ve kişniş
En üzeri için; kaşar rendesi
NOT: 1 kap ölçek: 1 su bardagı
Büyük kaşık ölçek: 1 yemek kaşıgı
Küçük kaşık ölçek: 1 tatlı kaşıgı
Yapılışı:
Bu hamur malzemelerinden 2 orta boy tepsi pizza çıkıyor.
Ben pizza hamurumu ekmek yapma makinasında yaptım ama siz aynı malzemeleri kullanarak eldede yoğurup,hazırlayabilirsiniz.
Malzemeleri sırayla su,tuz,şeker,sıvıyağ,süt,un ve mayayı ekmek makinasının kabına koyun.
Hamur programında makinayı çalıştırın ve hamurun yoğrulmasını bekleyin.
Hamur yogrulurken üst malzemeyi hazırlayın.Bunun için; tavaya tereyağ ve zeytinyag karışımını alın.
Üzerine minik doğranmış soğan ve biberleri alıp,kavurun.
Kıymayı ekleyip,kavurun.
Minik doğranmış domatesi ve salçayı ekleyip,kavurmaya devam edin.
Son olarak tuz ve baharatları ekleyip,ocağı kapatın.Üst malzememiz hazır.
Pizza sosu için; bir kaseye domatesleri rendeleyin.
Üzerine salçayı,tuz ve baharatları koyup,karıştırın.Pizza sosumuz hazır.
Üst malzeme ve soslar hamur yogrulana kadar hazır oluyor.
Sinyal sesinden sonra hamuru makinadan çıkarın ve tezgahta elinizle bastırarak biraz yoğurun..Bu işlemi hamurun gazını almak için yapıyoruz.
Hamuru bir kaba koyup,üzerini nemli bezle örtün ve yarım saat dinlendirin.
Dinlenen hamuru 2 parçaya ayırın.
Parçaları tepsinizin büyüklügünde ince bir şekilde açın ve yağlanmış tepsiye yerleştirin.
Ben Seramitok tepsi kullandığım için yağlamadım.
Hamurda çatalla delikler açın.
Hazırladığınız pizza sosunu fırça yardımıyla her yerine sürün.
Kıymalı iç malzemeyi hamurların üzerine yayın ve bolca kaşar rendesi serpin.
Pizzaları önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamur pişip,kaşarlar eriyene kadar tutun..
Pişen nefis pizzalarınızı dilimleyip,sıcak sıcak servis edin.
Afiyetler olsun.. ARZUYA GÖRE'ye teşekkürler
pratik tarifler
Hiç yorum yok: