» » FINDIK LAHMACUN (EV YAPIMI)

pratik tarifler

 FINDIK LAHMACUN (EV YAPIMI)
Malzemeler:
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvıyağ
Alabildigi kadar un
Tuz
Üzeri İçin: 300 gr orta yağlı kıyma
3 Adet domates
Yarım bağ maydanoz
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşıgı domates salçası
1 yemek kasıgı biber salçası
2 yemek kasıgı sıvıyag
Tuz,karabiber,pulbiber,kimyon,kişniş

Yapılışı:
Yoğurma kabına yaş mayayı alın ve üzerine şeker ekleyin.Ilık su ve sütü ilave edip,5 dakika mayanın kabarması için bekletin.Sıvıyağ ve tuzu ekleyip,karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yogurun.Hamurun üzerini kapatıp,20-25 dakika mayalandirin.
Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere bölün.
Hamur mayalanırken iç harcını hazırlayın.Bunun için; derin kaba kıymayı alın. Üzerine domatesleri ve kuru soğanları rendeleyin.Sarımsağı ezin.
Maydanozu ince ince doğrayın.Salçaları,sıvıyagı,tuzu ve baharatları koyup karıştırın.
Bezeleri merdaneyle çay tabağı büyüklüğünde açın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve açtığınız bezeleri tepsiye döşeyin.
Kıymalı harçtan bezelerin üzerine 1 dolu yemek kaşığı kadar yayın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10-15 dakika kadar pişirin.
Ben lahmacunları pizza tenceresinde pişirdim.Çok kolay ve çabuk oldular.Arzuya Göre sizede tavsiye ederim.
Fındık lahmacunların üzerine yeşillikler koyup sıcak sıcak limon sıkarak servis yapın.Afiyetler olsun.. ARZUYA GÖRE'ye teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak