» » KUNDAK BÖREĞİ

pratik tarifler

  KUNDAK  BÖREĞİ

1 paket milföy hamuru (20 adet)
İstediğiniz herhangi bir iç malzemesi
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
Milföy hamurunun karsılıklı kenarlarına 3 sıra şeklinde bıçakla çentik atın(3. resimdeki gibi).
İstediğiniz iç malzemeden 1 yemek kaşığı koyun. Ben iç malzeme olarak beyaz peynir ve kaşar rendesi karışımı kullandım.
Ortadaki 2 şeridi birbirlerine karşılıklı gelecek sekilde kundak yapar gibi kapatın(3. resimdeki gibi ).
Başta kalan şeridi aşağı doğru,altta kalan şeridide yukarı doğru kapatın(3. resimdeki gibi ).
Kundak böreklerini yağlı kağıt serilmis fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.
180 dr. fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.Çayın yanında sıcak sıcak servis edin.Afiyet olsun.
Yapılışı çok pratik ve zahmetsiz.İkramıda nefisss.Yapılısını umarım anlatabilmişimdir.2. resim size yol gösterecektir.ARZUYA GÖRE'ye teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak