pratik tarifler
Banyo ve mutfaklarda en sık kullanılan bölümlerden olan lavabolar aynı zamanda en çok kirlenen bölümlerdendir.Birer mikrop yuvasına dönüşmesini istemediğiniz lavaboların temizliğine dikkat etmelisiniz.
Kullanılan suyun kireçli olması nedeniyle, lavabolarda oluşan kireç lekeleri zorlayıcı olabiliyor. Oluşan kötü görüntüyü engellemek için, kireç lekelerini gidermeniz gerekmektedir. Bu işlem ise sanılandan daha basittir. Öncelikle bir limon alın ve ikiye bölün. Ortadan ikiye böldüğünüz limon ile lavabonuzu hızlı hareketlerle ovun. Ovma işleminin ardından, su ile çalkalayın ve kuru bir bezle kurulayın.
Mermer lavabo temizligi:
Mermer lavaboların üzerinde oluşan lekeleri birkaç damla amonyak ilave ettiğiniz çamaşır suyuyla ovabilirsiniz. Ardından bol suyla durulayın.
Eğer yag lekesi varsa, yağ sökücü kullanabilirsiniz. Yağ sökücüyü lavabonun lekeli kısmına dökün ve bol su ile durulayın.
Mürekkep lekesi için amonyak ve (%20) oksijenli su karışımını kullanabilirsiniz. Lekeyi bu karışımla ovun ve ardından bol su ile durulayın.
Sararmalar için sabunlu su karışı hazırlayın. Bu karışımla lavaboyu ovduktan sonra tuz katılmış limon suyuyla iyice silin. Ardından bol su ile durulayın.
Pas lekeleri için oksalit asit kullanabilirsiniz. 1 kaşık oksalit asidi iki su bardağı sıcak suda eritin. Bu karışımla lekeyi ovun ve suyla durulayın.
Çelik lavabo temizligi:
Pas lekesi için beyaz sirke karıştırdıgınız suyu kullanabilirsiniz. Karışımı lekenin üzerine dökün ve 1 dakika bekleyin. Ardından bol su ile durulayın.
İnatçı lekelerde klor içeren temizlik malzemeleri kullanabilirsiniz. Ancak kullanırken bu malzemeye çok fazla temas etmemeye dikkat edin.
Tuz ve kireç lekeleri için, değerli metalleri temizlemede kullanılan malzemeleri kullanabilirsiniz.
Kullandıgınız kimyasal temizlik malzemelerle derinizin temas etmemesine dikkat edin. Muhakkak eldiven kullanın. Bu maddeleri solumayın.
pratik tarifler
Hiç yorum yok: