pratik tarifler
PİYANO KEKKek için malzemeler;
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı + 1,5 çorba kaşığı un
Muhallebisi için;
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz seker
1,5 çay bardağı un
1 kutu krema
Keki ıslatmak içın;
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı nescafe
1 tatlı kaşığı toz seker
Üzeri için; kakao ya da hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Keki içın; yumurta ve şekeri 7-8 dakıka çırpın. Sıvı yağ ve sütü ekleyip, karıştırın. Sırasıyla kakao, un, kabartma tozu ekleyip, karıştırın. Kare borcamı yağlayıp, harcı boşaltın. 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Keki ıslatmak için sütü, şekeri ve nescafeyi bir cezveye alın. ocakta ılıtın. Kek fırından çıkarıp, ilk sıcaklığı gidince ılık süt karışımı ile ıslatın. Üzerini örtün. (vaktıniz varsa 1 saat dinlendırin.) Muhallebisi içın; unu tencereye alın. Kokusu gidene kadar (1-2 dakika) kısik ateşte kavurun. Kenara alın, tencereye soğuyana kadar bekleyin. (sıcak sıcak yaparsanız topaklanma olur) Süt ve şekeri ekleyip, karıştırarak pişirin. Ilındığı zaman kremayı ekleyip, çırpın. Kekin üzerine dökün. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın. En az 2-3 saat dinlendirin. (Mümkünse 1 gece ) Üzerine kakao yada hindistan cevizi serpin. Dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun...
pratik tarifler
Hiç yorum yok: