» » ÇÖKERTME KEBABI

pratik tarifler


 ÇÖKERTME KEBABI                                        
Malzemeler:
5 adet dana biftek
5 adet patates
1 kase sarımsaklı yogurt
Marine için:
2-3 yemek kaşığı zeytinyagı,1 kaşık süt,1 kaşık su 2 diş ezilmiş sarımsak,karabiber,pul biber,kekik,kimyon,tuz

Yapılışı:
Önce biftekleri geniş bir kaseye alın.Üzerine zeytinyağı,süt,su,2 diş ezilmiş sarımsak ve diğer baharatları ekleyip, marine edin.Ağzını kapatıp,1 gece buzdolabında bekletin.
Ertesi gün biftekleri çıkarıp,ince dilimler halinde kesin.Bu ince dilimleride şerit şeklinde ve parmak uzunluğunda kesin. Bu şeritleri kızgın zeytinyagında sürekli cevirerek,kurutmadan kızartın.
Patatesleri 2 kürdan kalınlığında ,jülyen kesip kızgın yagda kızartın.
Servis tabağının en altına patatesleri döşeyin.Üzerine 1 kase sarımsaklı yoğurdu dökün.En üste biftekleri yerleştirin.
Son olarak kekik ve biberiye ile süsleyebilirsiniz. AFİYET OLSUN. ARZUYA GÖRE'ye Teşekkürler



pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak