» » » Ekmek Hamurundan Açma

pratik tarifler


Ekmek Hamurundan Açma

Malzemeler:
.1 çay bardağı ılık süt
.1 buçuk çay bardağı ılık su
.1 çay bardağı sıvı yağ
.1 yemek kaşığı şeker
.1 den birazcık fazla tatlı kaşığıyla tuz
.Yarım paket yaş maya
.Aldığı kadarda un
Üzeri İçin:
.1 yumurtanın sarısı
.Biraz pekmez
.Tereyağı
Yapılışı:
Hamuru için yumurta hariç tüm malzemeyle ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz.Hamuru yoğurduktan sonra bir saat kadar dinlendiriyoruz.Dinlenen hamurdan şeftali büyüklüğünde bezeler alıp, pide yapıyor gibi uzunlamasına açarak üzerine oda sıcaklığında olan tere yağını sürün.Daha sonra uzunlamasına sarıp biraz dinlendiriniz.İkişer hamur alıp uzatın saç örgüsü gibi sarın.Tepside yaklaşık bir saat kadar dinlendirin. 190 derecelik fırına sürmeden önce üzerine yumurta sarısı ve pekmez karışımı ardından da susam serpin ve fırına sürün.Üzeri kızarınca servis edebilirsiniz.


pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak